Gustav Mahler 2018-01-04T14:34:00+00:00

Project Description

Minunata lume a liedului lui Gustav Mahler va prinde viață pe 28 aprilie în cadrul deosebit al Bisericii Reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 16 din Cluj-Napoca. Baritonul Florin Estefan împreună cu Hector Lopez, tenor, acompaniați de către pianistul italian (în egală măsură un dirijor de talie internațională) David Crescenzi, vor oferi ascultătorilor prilejul de a se bucura de un recital emoționant.
În programul pe care îl vor oferi cei trei interpreți în seara de 28 aprilie sunt incluse ciclurile de lieduri scrise pe renumitele texte populare germane din culegerea de poezii Des Knaben Wunderhorn (,,Cornul fermecat al băiatului”) alcătuită de Achim Arnim și Klemens Brentano – Lieder un Gesänge volumul III, cele care au la bază versurile poetului Friedrich Rückert – Rückert Lieder și Kindertotenlieder (,,Cântecele copiilor care au murit”) – și Lieder eines fahrenden Gesellen (,,Cântecele calfei drumețe”, pe textele compozitorului).
Fiind un reprezenant important al Post-romantismului, Mahler a căutat constant să includă în liedurile sale teme legate de problemele fundamentale ale destinului uman: sensul vieții, utilitatea luptei, atitudinea în fața morții ș.a.. Emoțiile transpuse în fiecare serie de lieduri sunt complexe, acoperind o vastă paletă expresivă din punct de vedere vocal-instrumental, iar mesajul este adesea pus în legătură directă cu parcursul biografic al lui Mahler.
Vă invităm să descoperiți sensibilitatea mahleriană în ipostaze interpretative inedite la un eveniment muzical de excepție oferit de Florin Estefan, Hector Lopez și David Crescenzi în cadrul impozant oferit de Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu. 

 

 

Project Details

Categories: